Køkkenskriveren

Thursday, March 15, 2007

Ekstra April Køkkenskriver: Rødbeder m.v.

........ og så en lille ekstra opskrift fra Anja Reitzel

Jamie Oliver’s ovnbagte rødbeder

500 g skrubbede rå rødbeder (ikke større end goldbolde)*

10 fed uskrællede og bankede hvidløgsfed

1 håndfuld frisk merian, oregano eller timian

Salt og friskkværnet peber

1,5 dl rød balsamico eddike

4-6 spsk jomfruolie

Forvarm ovnen til 200 grader.

Tag et stykke alu-folie på ca. 1,5 m og læg det dobbelt.

Placer de skrubbede rødbeder sammen med hvidløgsfeddene midt på folien. Krydr godt med salt og peber, og drys den hakkede krydderurt over. Løft kanterne på alu-folien op og luk til – men ikke helt. Hæld olivenolie og balsamico ned gennem hullet og luk helt til.

Sæt pakken på bagepladen og bag rødbederne i ca. 1 time. Åben pakken ved bordet, så den liflige duft kan brede sig.

Meget velegnet til hvid fisk, til okse-carpaccio og italiensk charcuterie (antipasti).

*større rødbeder skæres i halve eller kvarte.

Velbekomme og rigtig god påske!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home