Ekstra April Køkkenskriver: Rødbeder m.v.
........ og så en lille ekstra opskrift fra Anja Reitzel
Jamie Oliver’s ovnbagte rødbeder
500 g skrubbede rå rødbeder (ikke større end goldbolde)*
10 fed uskrællede og bankede hvidløgsfed
1 håndfuld frisk merian, oregano eller timian
Salt og friskkværnet peber
1,5 dl rød balsamico eddike
4-6 spsk jomfruolie
Forvarm ovnen til 200 grader.
Tag et stykke alu-folie på ca. 1,5 m og læg det dobbelt.
Placer de skrubbede rødbeder sammen med hvidløgsfeddene midt på folien. Krydr godt med salt og peber, og drys den hakkede krydderurt over. Løft kanterne på alu-folien op og luk til – men ikke helt. Hæld olivenolie og balsamico ned gennem hullet og luk helt til.
Sæt pakken på bagepladen og bag rødbederne i ca. 1 time. Åben pakken ved bordet, så den liflige duft kan brede sig.
Meget velegnet til hvid fisk, til okse-carpaccio og italiensk charcuterie (antipasti).
*større rødbeder skæres i halve eller kvarte.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home