Køkkentips i maj
KØKKENSKRIVEREN ........... om mad og mere godt
Redaktør:
e-mail:liselotte
Hvis man har læst disse sider over de sidste måneder, kunne man få den tanke, at jeg er vegetar! Det er jeg overhovedet ikke, men jeg indrømmer blankt, at jeg synes, at det er meget sjovere at tilberede grøntsager af alle slags end at kaste en bøf på panden eller en steg i ovnen! Vi spiser absolut kød her i huset og fisk, selvom sidstnævnte dyreart absolut ikke er husherrens yndlingsspise dog med visse undtagelser. Jeg kan lokke havets frugter ned, hvis blot de er uden ben (de fleste af os har det vist sådan!) og godt kamuflerede. F.eks. fiskefilet à la florentine med spinat forneden og ostesauce foroven eller rejer og letkogte grønne asparges i en mayonaise/crème fraiche blanding godt tilsmagt med tomatpuré og paprika. Det glider ned uden besvær, ja bliver faktisk opfattet som særdeles lækkert!! Nå, men tilbage til kødet. En god gammeldags flæskesteg er ikke at kimse af, og en sådan stegte jeg og serverede på god dansk facon for en flok af vore europæiske venner til en hyggelig søndagsfrokost. Sværen var sprød som porcelæn, gæsterne roste stegen, men ingen, jeg gentager INGEN af de tilstedeværende ikke-danskere spiste flæskesværen!! Jeg var ikke alene dybt rystet, jeg var chokeret! Jeg undlod at kommentere det, men i ly af køkkenet listede jeg forsigtigt sværene fra tallerkenerne over på et fad til senere og eget brug!! Fra vores ”gamle” redaktør (undskyld, Gitte) har jeg fået en herlig opskrift på svinekam, som I får her nederst på siden, og skal jeg lige komme med en enkel og meget nem italiensk inspireret forret med kød så er den her: Køb det tørrede og meget magre italienske oksekød i fine skiver kaldet BRESAOLA, beregn 8 skiver til hver. Anret dem fladt på en tallerken, pensl med en god olivenolie, pynt op med høvlet parmesan, basilikum og et godt drys friskkværnet pebber. Hertil et godt stykke brød. Velbekomme!
Tidligere opskrifter på Køkkenskriversiden
I kan nu finde alle de tidligere opskrifter fra ”Køkkenskriveren” på min nye blogspot. I skal blot gå ind på:
http://kokkenskriveren.blogspot.com.
Fra mit køkken i maj .........
Nej, som nævnt er denne opskrift ikke fra mit køkken, men fra Gitte Skov Larsens, vores ”gamle” redaktørs. Her kommer den:
Italiensk svinekam
Ca. 1 kg svinekam uden skind og ben, 800 g kartofler, 1 løg, 1,5 dl grøntsagsbouillon, 1 bdt persille, 2 fed hvidløg,1 tskf reven citronskal, salt og peber.
Skær et fint rudemønster i kammens fedtlag og gnid kødet med salt og peber. Skræl kartofler og løg og skær dem i tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad og læg kammen midt i fadet i en lille fordybning. Hæld bouillonen ved. Hak hvidløg og persille, bland det med citronskal og fordel blandingen oven på kød og kartofler. Sæt fadet midt i en KOLD ovn. Sæt ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1 ¼ time eller til stegetermometeret viser 65 grader.
Tilbehør: 2 ½ dl syrnet fløde 9% (i Belgien kunne det omskrives til crème épaisse 15%), 1 fed hvidløg, ½ tskf karry, salt og peber samt 100 g fine frosne, optøede ærter. Smag fløden til med krydderier og hvidløg og tilsæt ærterne.
Skær kødet i skiver og læg det ved kartoflerne på fadet og server saucen til!
Og et rigtig godt tip
Hanne Juul Jensen har sendt et virkeligt godt råd om opbevaring af ingefær, citrongræs og chili, som man jo ofte køber (er nødt til!!) i større portioner. Læg ingefæren, citrongræsset og chili i poser og put dem i fryseren. Ingefæren er nem at rive i frossen stand, og citrongræs og chili lægges i lunkent vand et minuts tid, hvorefter de let kan snittes. Tusind tak til Hanne for disse ”spicy” ideer!!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home