Køkkenskriveren for Oktober 2009
KØKKENSKRIVEREN .......... om mad med mere
Redaktør: Liselotte Thøgersen
E-mail: liselottethogersen@gmail.com
Blog med tidligere opskrifter:
http://kokkenskriveren.blogspot.com
Med herlige sommerminder fra Veddinge Bakker, Samsø, Thy, Skagen og Anholt frisk i erindringen, skal jeg faktisk lige vænne mig til tanken om, at det nu er efterårets og vinterens gastronomiske glæder, som skal dominere dagsordenen, eller i hvert fald dominere indholdet i denne og kommende ”Køkkenskrivere”. Tallerkenen har jo lige været fyldt op med friske jordbær, nye kartofler, sommerkål, friskfangede fjordrejer og jomfruhummer, for nu at nævne nogle af mine personlige favoritter. Ak ja, hvor blev sommeren af? Men når alt kommer til alt er de kommende måneder nu ikke at kimse af, heller ikke sådan rent madmæssigt. Når efterårsstormen raser og regnen styrter ned, er der intet så herligt som at samles om eftermiddagskaffen og middagsbordet. Derfor et par hyggeopskrifter, een på en fyldig grønsagstærte og een på en lækker kage.
SPINAT- OG CHAMPIGNONTÆRTE
Dej:
180 g hvedemel, 75 g smør, 1 tsk. Salt, 1 æg
(eller køb en færdiglavet fra supermarkedet)
Fyld:
2 porrer
250 g champignon
200 g frisk spinat
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
3 æg
1,5 dl creme fraiche (mager)
2 tomater
50 g revet emmentaler ost
Hvis du selv tillaver tærtebunden, skal den forbages ca. 10 minutter ved 200 grader.
Til fyldet skærer du porrerne i ringe og champignon i skiver. Skyl spinaten grundigt. Svits porrer og champignon i olien tilsat timian i ca. 5 minutter. Kom spinaten i og svits yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte.
Pisk æg med creme fraiche og tilsæt den revne ost. Skær tomaterne i skiver. Fordel grønsagsfyldet på tærtebunden, læg tomatskiverne på og hæld til sidst æggemassen over.
Sæt tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Server med din yndlingssalat og f.eks. parma- eller seranoskinke.
* * * * * * * * * *
Og så får I lige en af mine absolut yndlings-kage-opskrifter:
KOKOS-TOSCAKAGE
2 æg
300 g sukker
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1,5 dl mælk
75 g smeltet, afsvalet smør
Kokos-tosca:
50 g kokosmel
150 g sukker
3 spsk smør
3 spsk mælk
1 spsk hvedemel
Til kagen piskes æg og sukker skummende, bland mel og bagepulver og tilsæt melblandingen skiftevis med mælken. Rør det smeltede og afsvalede smør i til sidst. Kom dejen i en velsmurt og meldrysset springform og bag kagen på nederste rille i oven ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Bland alle ingredienserne til kokos-tosca’en i en tykbundet gryde og kog den hurtigt sammen. Bred toscamassen i et jævnt lag over kagen, når den er næsten færdigbagt, sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til den har fået en smuk gylden overflade.
* * * * * * * * * *
EFTERLYSNING!!
Send mig din yndlingsopskrift på fisk eller kød, salat, gryderet, tærte, kage eller brød – ja faktisk en hvilken som helst opskrift, som du kunne tænke dig at dele med os andre! Det ville glæde os alle! Se mail-adressen på ”Køkkenskriveren” ovenfor!
Redaktør: Liselotte Thøgersen
E-mail: liselottethogersen@gmail.com
Blog med tidligere opskrifter:
http://kokkenskriveren.blogspot.com
Med herlige sommerminder fra Veddinge Bakker, Samsø, Thy, Skagen og Anholt frisk i erindringen, skal jeg faktisk lige vænne mig til tanken om, at det nu er efterårets og vinterens gastronomiske glæder, som skal dominere dagsordenen, eller i hvert fald dominere indholdet i denne og kommende ”Køkkenskrivere”. Tallerkenen har jo lige været fyldt op med friske jordbær, nye kartofler, sommerkål, friskfangede fjordrejer og jomfruhummer, for nu at nævne nogle af mine personlige favoritter. Ak ja, hvor blev sommeren af? Men når alt kommer til alt er de kommende måneder nu ikke at kimse af, heller ikke sådan rent madmæssigt. Når efterårsstormen raser og regnen styrter ned, er der intet så herligt som at samles om eftermiddagskaffen og middagsbordet. Derfor et par hyggeopskrifter, een på en fyldig grønsagstærte og een på en lækker kage.
SPINAT- OG CHAMPIGNONTÆRTE
Dej:
180 g hvedemel, 75 g smør, 1 tsk. Salt, 1 æg
(eller køb en færdiglavet fra supermarkedet)
Fyld:
2 porrer
250 g champignon
200 g frisk spinat
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
3 æg
1,5 dl creme fraiche (mager)
2 tomater
50 g revet emmentaler ost
Hvis du selv tillaver tærtebunden, skal den forbages ca. 10 minutter ved 200 grader.
Til fyldet skærer du porrerne i ringe og champignon i skiver. Skyl spinaten grundigt. Svits porrer og champignon i olien tilsat timian i ca. 5 minutter. Kom spinaten i og svits yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte.
Pisk æg med creme fraiche og tilsæt den revne ost. Skær tomaterne i skiver. Fordel grønsagsfyldet på tærtebunden, læg tomatskiverne på og hæld til sidst æggemassen over.
Sæt tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Server med din yndlingssalat og f.eks. parma- eller seranoskinke.
* * * * * * * * * *
Og så får I lige en af mine absolut yndlings-kage-opskrifter:
KOKOS-TOSCAKAGE
2 æg
300 g sukker
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1,5 dl mælk
75 g smeltet, afsvalet smør
Kokos-tosca:
50 g kokosmel
150 g sukker
3 spsk smør
3 spsk mælk
1 spsk hvedemel
Til kagen piskes æg og sukker skummende, bland mel og bagepulver og tilsæt melblandingen skiftevis med mælken. Rør det smeltede og afsvalede smør i til sidst. Kom dejen i en velsmurt og meldrysset springform og bag kagen på nederste rille i oven ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Bland alle ingredienserne til kokos-tosca’en i en tykbundet gryde og kog den hurtigt sammen. Bred toscamassen i et jævnt lag over kagen, når den er næsten færdigbagt, sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til den har fået en smuk gylden overflade.
* * * * * * * * * *
EFTERLYSNING!!
Send mig din yndlingsopskrift på fisk eller kød, salat, gryderet, tærte, kage eller brød – ja faktisk en hvilken som helst opskrift, som du kunne tænke dig at dele med os andre! Det ville glæde os alle! Se mail-adressen på ”Køkkenskriveren” ovenfor!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home